Collega's vertellen: Jan

Collega's vertellen: Jan

“Als mijn monteurs lekker kunnen doorwerken, is mijn dag goed”

Als manager-teamleider van het aflevercentrum ziet Jan elke nieuwe bus of vrachtwagen die door Den Engelsen wordt verkocht. Ze worden pas uitgeleverd nadat ze door zijn team helemaal zijn klaargemaakt volgens de specificaties en wensen van de klant.

Een baan in de automotive

“Ons werk is planbaar en schoon. We hebben geen avond- of weekenddiensten” somt Jan de voordelen op van zijn afdeling. “En het is leuk werk. Wij voegen in feite alles toe waar een chauffeur blij van wordt, zoals dakbeugels en sidebars. En natuurlijk puur functionele zaken als trekhaken en werklampen. Bij een vrachtwagen heeft dat allemaal nog iets meer om het lijf dan bij bussen. Daar moet bijvoorbeeld ook de tachograaf worden geijkt. Je hebt al met al iets meer elektrotechnische kennis nodig dan in een normale werkplaats.”

Zelf werkt Jan sinds het voorjaar van 2022 bij Den Engelsen. Daarvoor had hij vijf jaar lang een vergelijkbare functie bij een andere bedrijfswagendealer in de regio, waar hij in totaal vijftien jaar werkzaam was. “Alles liep daar inmiddels op rolletjes”, vertelt Jan. “De uitdaging was een beetje weg. Nou, die heb ik hier wel teruggevonden.”

Enthousiast ging Jan bij Den Engelsen aan de slag. Zijn eerste opdracht was om meer structuur en efficiency aan te brengen in de afdeling Nieuwbouw. “Het was een onrustige tijd met veel leverproblemen vanuit de leveranciers. Daar hadden wij natuurlijk ook last van. Bovendien wilde ik de processen anders inrichten. Ik had mezelf vrij ambitieuze doelen gesteld.”

Het was een pittig eerste jaar, maar terugkijkend constateert Jan dat het allemaal goed heeft uitgepakt. “We zijn een sterk team, doen het echt samen. Ik heb de ideeën waar ik naartoe wil en hoe ik het werk wil organiseren, maar zonder de jongens ben ik nergens.”

Qua vakkennis kan Jan zich prima meten met zijn team. “Ik ben zelf ooit als monteur begonnen en heb ook magazijntaken gedaan. Dat zie ik als een voordeel: ik weet wat er fout kan gaan, kan gerichte vragen stellen en technische vragen beantwoorden. Als het moet, pak ik zelf het gereedschap op om te helpen. Dat is ook wel de sfeer binnen het team. We helpen elkaar om dingen voor elkaar te krijgen.”

Werken bij Den Engelsen

Ook over de sfeer binnen Den Engelsen is Jan heel positief. “Je kunt aan alles merken dat dit een jong bedrijf is; we zijn nog volop in ontwikkeling. Daar moet je wel mee om kunnen gaan, maar het levert ook veel vrijheid op. Als je de ambitie hebt om iets te bereiken en je zet je daarvoor in, dan krijg je hier alle ruimte.”

De samenwerking tussen de afdelingen is volgens Jan heel prettig. “Ik kan eigenlijk met iedereen goed overweg. Sommige collega’s ken ik al heel lang, nog van voor mijn tijd bij Den Engelsen. Met enkelen ben ik zelfs bevriend. En verkopers, tja…” Lachend vervolgt hij: “Het blijven verkopers. Ze vinden allemaal hun eigen klanten en auto’s het belangrijkste.”

Zelf heeft Jan natuurlijk ook met klanten te maken. “Zodra de auto bij ons binnen is, komen ze langs en nemen we alle wensen en afspraken nog eens door. Zodra we alles duidelijk met elkaar hebben afgestemd, gaan we aan de slag.” Bij het daadwerkelijke aflevermoment is Jan meestal niet aanwezig – dan zou hij naar eigen zeggen te vaak taart eten – maar een bedankje van sommige klanten via social media wordt door hem wel zeer gewaardeerd.

Jan heeft zijn draai helemaal gevonden bij Den Engelsen. “Als mijn monteurs lekker hebben kunnen doorwerken, er een paar mooie auto’s de deur uit zijn gerold en de klanten tevreden zijn, dan is mijn dag helemaal goed.”

Ook werken in onze nieuwbouwwerkplaats?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief