Bakwagen 1920 x 1080

Bakwagens

Volkswagen Bakwagens voor verhuizers en bezorgers

Verhuizers, bezorgers of meubelwinkels kunnen vaak niet uit de voeten met een standaard laadruimte. Speciaal voor deze bedrijfsgroepen heeft Den Engelsen Bedrijfswagens de praktische Volkswagen Crafter bakwagen op voorraad. Dit type Crafter wordt lokaal opgebouwd door onze partner ECF. Daarmee rijdt u in een Volkswagen bakwagen met een bijzonder sterke, maar toch lichte laadbakken. Kwaliteits maatwerk dus, waarmee u ook nog flink op uw brandstofkosten bespaart. De Crafter bakwagen is efficiënt in te delen en beschikt over een praktische laadklep van D'Hollandia met een breed plateau, afrolbeveiliging en 1.000 kilo hefvermogen. Dat maakt hem ideaal voor het snel laden en lossen van bijvoorbeeld een rolcontainer of palletwagen.

Bakwagen 1 1280 x 720

Voordelen Volkswagen Bakwagens

De Volkswagen Crafter bakwagen biedt de ideale combinatie van zwaar laadvermogen met een lichtgewicht constructie. U kunt naar wens kiezen tussen een D'hollandia laadklep met een hefvermogen tot 1.000 kilo, of voor deuren met rails voor ophangstangen. Daarnaast is er een optionele bijrijdersstoel of passagiersstoel mogelijk en zelfs een beschikbare zijdeur in de laadbak, waardoor u meer flexibiliteit krijgt wanneer u van de ene naar de andere klus gaat.

Bakwagen 2 1280 x 720

Een Volkswagen bakwagen in elk formaat

Den Engelsen biedt bakwagens met verschillende afmetingen aan die altijd in uw behoefte voorzien. Of u het nu nodig heeft voor het vervoeren van uw artikelen naar een nieuwe plek, of voor het bezorgen van vracht en voorraden. De verschillende lengtematen maken het mogelijk om de bakwagen in te zetten als verhuiswagen of als vervoer voor kleinere ladingen. U kiest bij ons uit vier lengtematen van van L1 tot L4 en uit drie hoogtematen van H1 tot H3.

Bakwagen 3 1280 x 720

De opbouw van een bakwagen

Het kiezen van de juiste bakwagen voor de klus is erg belangrijk. Daarom leggen we je graag uit welke soorten opbouw er mogelijk zijn. Starre vrachtwagens zijn een populaire keuze. Bakwagens beschikken over vier tot zes wielen, verdeeld over twee of drie assen. Een bakwagen met twee assen heeft naar keuze twee wielen of dubbele wielen op de achterste as, afhankelijk van het gewenste laadvermogen. Door meer dan één wiel op elke as te hebben, is er meer stabiliteit en minder slijtage voor zowel het voertuig als de banden. De bestuurders profiteren daarmee van verbeterde controle bij het nemen van scherpe bochten of het navigeren op wegen met veel oneffenheden. Een bakwagen met drie assen heeft vier wielen aan de achterkant waarvan twee per as: een ideale oplossing als u zwaardere lasten wilt vervoeren.

De voordelen en veiligheid van een bakwagen

Er zijn nog meer voordelen van een bakwagen. Ze bieden een unieke combinatie van stabiliteit en wendbaarheid, waardoor ze een ideale keuze zijn voor het vervoeren van vracht in bebouwd gebied. De assen zijn relatief ver aan de uiteinden van de bakwagen gemonteerd, waardoor deze stabieler is dan andere typen voertuigen. Als gevolg hiervan voelt de bakwagen weinig anders aan dan het besturen van een grote auto, terwijl hij toch voldoende ruimte biedt om grote ladingen te vervoeren.

De verhoogde stabiliteit verbetert ook de veiligheid bij het vervoeren van zware lasten, aangezien het de kans verkleint dat u kantelt of de controle verliest tijdens scherpe bochten of abrupte stops. Bovendien zorgt dit ontwerp voor een betere gewichtsverdeling, wat op zijn beurt de tractie verhoogt en zorgt voor meer efficiëntie dankzij de verminderde rolweerstand. Dit maakt de bakwagen een uitstekende optie voor diegenen die hun brandstofverbruik willen maximaliseren bij het vervoeren van goederen over lange afstanden.

Bakwagen 5 1280 x 720
Bakwagen 4 1280 x 720

Al overtuigd van een Volkswagen bakwagen voor uw bedrijf?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in!

Plan nu uw adviesgesprek