APK Header

APK-keuring van bedrijfswagens

Vrachtwagen of bestelwagen APK keuren? Dat is een jaarlijks terugkerende verplichting.

Voor de APK-keuring van uw MAN of Volkswagen bedrijfsvoertuig kunt u bij Den Engelsen Bedrijfswagens terecht. De APK-keuring (algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Combineert u bij ons de APK-keuring met het onderhoud van uw bedrijfswagen, dan is de keuring zelfs gratis. U betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van €4,85.

Maak direct uw afspraak!
APK 1 1280 X 720

Wat wordt er gekeurd bij de APK-keuring?

De APK-keuring voor bedrijfswagens is een cruciaal onderdeel dat ervoor zorgt dat deze voertuigen veilig en legaal op de weg kunnen rijden. We geven u graag een overzicht van het APK-keuringsproces. Ook leggen we uit waarom en hoe het uitvoeren van regelmatige APK-keuringen op de lange termijn kan helpen om uw bedrijf geld te besparen.

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat uw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit een keuring van:

  • Remmen
  • Werking van de gordels
  • Schokdempers
  • Banden
  • Verlichting
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Uitstoot van uitlaatgassen
Maak een werkplaatsafspraak!
APK 2 1280 X 720

APK Keuring van een vrachtwagen

Uw MAN of een andere vrachtwagen APK keuren? Ook daarvoor bent u bij Den Engelsen in goede handen. Zware bedrijfswagens zoals vrachtwagens en voertuigen boven de 3500 kilo moeten elk jaar wettelijk verplicht gekeurd worden. Een APK is voor vrachtwagens extra belangrijk, omdat ze aan strenge veiligheidseisen en milieueisen moeten voldoen. Het is dus voor u en uw chauffeur essentieel om de vrachtwagen tijdig te laten keuren en daarmee problemen te voorkomen.

Maak een werkplaatsafspraak!
Eindhoven Kuppens 7971

Boete bij te late APK-Keuring

Wacht u te lang met de APK-keuring, dan kan een boete het gevolg zijn. Voorkom onnodige kosten en plan uw afspraak eenvoudig online bij ons in. Via onze website kunt u zelf gemakkelijk en snel een afspraak voor een APK-keuring maken op een moment dat het u uitkomt. Indien u dit wenst, kunt u dit ook combineren met ander (periodiek) onderhoud. Plan nu een afspraak in op één van onze vestigingen via onderstaand contactformulier. Wilt u liever eerst even bellen met ons? Dat kan op onderstaande telefoonnummers. Wij helpen u graag met de juiste oplossing!

Maak een werkplaatsafspraak!
Kernwaarden 2 1280 x 720

Voertuigverbruik

Per 1 januari 2024 moeten de verbruiksgegevens van personen- en bedrijfsauto's tot 3500 kg met een datum eerste toelating vanaf 1 januari 2021 tijdens de APK-keuring worden uitgelezen en naar de RDW verstuurd worden. Dit draagt bij aan het nauwkeurig vaststellen van het werkelijke voertuigverbruik, gecontroleerd ten opzichte van de typegoedkeuring. Volledig elektrische voertuigen zijn uitgesloten. Daarnaast mag u deze uitlezing weigeren, waarbij de APK-keurmeester dit bij het afmelden invult. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Maak een werkplaatsafspraak!