Collega's vertellen: Daniël

Collega's vertellen: Daniël

“Ook naast het werk wordt hier veel georganiseerd”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, daar kan Daniël over meepraten. Toen hij na de middelbare school een beroepsopleiding moest kiezen, bleek de opleiding Automotive al vol te zitten. Daarop koos Daniël voor metaalbewerking, maar enkele jaren later gooide hij het roer alsnog om. Nu sleutelt hij alweer twee jaar met veel plezier aan Volkswagen en MAN bedrijfsbussen.

Een baan in de automotive

Het is niet dat hij draaien en frezen niet leuk vond, maar de liefde voor autotechniek was altijd groter. Hobbymatig sleutelde Daniël al aan zijn eigen auto’s. Toen een vriend vertelde dat ze bij Den Engelsen monteurs zochten, waagde hij zijn kans. “Ik mocht op gesprek komen en kon vrij snel beginnen. In eerste instantie hielp ik met het afleverklaar maken van nieuwe bedrijfswagens. Inmiddels ben ik overgestapt naar de afdeling Volkswagen Bedrijfswagens en voer ik reparaties uit.”

Cursussen volgen

Nuchter en vol vertrouwen ging Daniël bij Den Engelsen aan de slag: “Het technisch inzicht had ik wel. En mijn instellingen is altijd geweest: wat andere mensen kunnen maken, moet ik ook kunnen. Linksom is los, rechtsom is vast.” In de praktijk is het natuurlijk lang niet zo simpel. Daniël volgde dan ook diverse cursussen om alsnog de juiste diploma’s te behalen. In het begin moet hij soms een collega om hulp vragen. “Het liefst pluis ik dingen helemaal zelf uit, maar ik heb ontdekt dat je met hulp van collega’s toch het meeste leert. Ik zie het als een investering.”

Afwisseling

Binnen de werkplaats houdt Daniël zich het liefst bezig met ‘troubleshooten’: klanten die zonder afspraak langskomen met een acuut probleem aan hun bus. Persoonlijk vind ik dat het allerleukste om te doen. Het is heel afwisselend. Voor mij is het een sport om die klant weer snel op weg te helpen met een wagen die helemaal in orde is.”

Werken bij Den Engelsen

Hoewel je als monteur tegenwoordig overal aan de slag kunt, voelt Daniël zich helemaal op zijn plek bij Den Engelsen. “Het is een leuk en enthousiast bedrijf en er zijn mooie regelingen waar je gebruik van kunt maken, zoals een bonus als je extra komt werken. Ook naast het werk wordt er veel georganiseerd. Leuke dingen zoals karten, naar een pretpark of gewoon samen wat drinken na het werk. Dat soort dingen vind ik heel belangrijk.”

Gezicht bij de naam

Deze uitstapjes leveren volgens Daniël meer op dan alleen plezier. “Je leert je collega’s op een andere manier kennen, ook diegenen die je normaal niet zo snel tegenkomt. Bijvoorbeeld mensen van kantoor of andere vestigingen. Als je ze de week erna aan de telefoon hebt, heb je er een gezicht bij. Dat werkt toch net iets makkelijker.”

Collegiaal

Aan collegialiteit is er sowieso geen gebrek, aldus Daniël. “We hebben een goed team met mensen van alle leeftijden. Er wordt hard gewerkt en we hebben veel voor elkaar over. Het is soms best hectisch in de werkplaats, maar er is ook ruimte voor een geintje. Ik vind het belangrijk om op zo’n moment de spanning te breken. Het is ten slotte geen hersenoperatie die we aan het uitvoeren zijn.”

Klantervaring

Even lachen levert volgens Daniël meer op dan alleen een relaxte sfeer. “Wie gestrest is, maakt eerder fouten. We kunnen beter iets meer tijd nemen om goed te kijken en het op te lossen. De klant wacht liever een paar minuten langer dan dat hij na 500 kilometer rijden weer stilvalt. Kwaliteit is hier belangrijker dan targets halen. Gelukkig maar!”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief