Collega's vertellen: Mart (Voorman Zware Bedrijfswagens)

Collega's vertellen: Mart (Voorman Zware Bedrijfswagens)

“De techniek blijft in ontwikkeling en daar wil ik gewoon bij zijn.”

Kun je je als Brabander thuis voelen in Limburg? Geboren Veldhovenaar Mart bewijst het. Sinds ruim twee jaar werkt hij in het Limburgse Stein. Daar vond hij de liefde én – onbedoeld – een leuke nieuwe baan.

Na de middelbare school lonkte het avontuur, maar zowel bij de opleiding luchtvaarttechniek als bij de marine vond Mart niet wat hij zocht. “Het was me allemaal veel te theoretisch, terwijl ik juist praktisch aan de slag wilde. Toen dacht ik aan autotechniek, maar uiteindelijk ben ik op aanraden van mijn vader naar de Truck Academy gegaan. En daar heb ik nooit een seconde spijt van gehad.”

Divers

Bij de vrachtwagens kon Mart eindelijk zijn hart ophalen. Het sleutelen aan de zware trucks bleek zelfs nog leuker dan gedacht. “Er zitten heel veel verschillende vormen van techniek in, zoals pneumatiek, hydrauliek en elektrotechniek. Dat maakt het uitdagend én afwisselend. En daarbij ligt dat grote werk mij gewoon heel goed.”

Teamwork

Enkele jaren werkte Mart bij een ander truckbedrijf. Daar bleef hij na zijn verhuizing naar Stein nog een jaar lang op en neer naar Brabant pendelen: drie kwartier heen, drie kwartier terug. Tot hij in het voorjaar van 2021, via een oud collega, met Den Engelsen Stein in contact kwam. Sindsdien kan hij op de fiets naar zijn werk.

“Ze deden een goed voorstel en het is fijn om minder reistijd te hebben, maar dat is natuurlijk niet alles. We hebben hier een hartstikke leuk team, van receptie tot werkplaats en magazijn. De teamgeest is supergoed. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor zijn eigen werk en we helpen elkaar om te zorgen dat de chauffeur zo snel mogelijk weer de weg op kan. Die inzet en samenwerking zijn onze succesfactoren. En we sluiten de week vaak samen af met een biertje, dat is ook belangrijk.”

“Er wordt natuurlijk veel Limburgs gesproken maar dat maakt mij echt niet uit. Het gaat erom hoe je jezelf daarin opstelt. Zelf sta ik overal voor open en bovendien hou ik wel van een lolletje. Daar sta ik hier ook om bekend. Ik ga elke dag met een lach op mijn gezicht naar het werk.”

Ontwikkelingen

Qua collega’s zit het dus wel goed in Stein, maar hoe zit het met het werk zelf? “In principe doe ik alles: diagnoses, onderhoud, APK’s, Tacho’s, LPK’s, de moeilijkere storingen, nieuwe trucks. Ik kreeg al snel veel vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief. Dat vind ik fijn.”

“De leukste dagen zijn de dagen met veel afwisseling. Dan ben ik veel aan het schakelen, collega’s aan het helpen en heb ik aan het einde van de dag een heel voldaan gevoel. Maar er zijn ook dagen dat ik me gewoon lekker op één ding kan focussen.”

Enthousiast is Mart ook over de mogelijkheden om te groeien: “Als je laat zien dat je het wilt, krijg je hier alle ruimte om jezelf te ontwikkelen: opleidingen, certificaten, cursussen vanuit de fabrikant. Zelf heb ik hier de certificaten voor tachograaf en LPK behaald.”

Als het aan Mart ligt, blijft het daar niet bij: “Je bent nooit op een eindpunt, de techniek is altijd in ontwikkeling en zelf wil ik dat ook. Er staat bijvoorbeeld heel wat te gebeuren op het gebied van elektrificering met de komst van de volledig elektrische truck. Ik verwacht dat er flinke stappen gemaakt zullen worden op dat gebied en daar wil ik gewoon bij zijn.”


Ook bij ons werken? Bekijk onze vacatures!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief