Collega's vertellen: Rob (Business Development Manager)

Collega's vertellen: Rob (Business Development Manager)

“Het voelt totaal niet alsof ik al jaren bij hetzelfde bedrijf werk”

In 2011 stapte Rob de Jongh, vrijwel direct na zijn studie, in de rol van Marketingmedewerker bij MAN Nederland Dealer BV. Na een korte onderbreking keerde hij enkele jaren later weer terug om achter de schermen mee te bouwen aan Den Engelsen Bedrijfswagens. Nog altijd timmert Rob met veel enthousiasme voor Den Engelsen aan de weg, sinds kort in de functie van Business Development Manager.

“Michel Den Engelsen en ik kennen elkaar al heel lang”, steekt Rob van wal. “Hij weet hoe ik in elkaar steek en waar mijn kracht zit. Enerzijds is dat Marketing, maar daarnaast vind ik het heel leuk om te onderzoeken waar nieuwe kansen liggen, en hoe we onze processen zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen inrichten. Dat is precies mijn opdracht als Business Development Manager.”

De moeite waard

De ‘nieuwe kansen’ liggen niet allemaal even veel voor de hand. Waar het opzetten van een verhuurtak nog wel te rijmen valt met de autobranche, is de inzet van artificial intelligence dat al een stuk minder. Toch is het wat Rob betreft de moeite van het uitzoeken waard. “Als we saaie taken van medewerkers kunnen laten overnemen door AI, wordt hun werk een stuk leuker. Bovendien houden ze meer tijd over voor onze klanten; dat vind ik eigenlijk nog het allerbelangrijkste.”

Kansen pakken

Niet elk onderwerp waar Rob in duikt, leidt tot een succesvolle business case. “Dat maakt deze functie ook best uniek. Soms ben ik lang bezig om iets uit te zoeken, en komen we uiteindelijk tot de conclusie dat het ons niks oplevert. Maar kansen die we wél weten te pakken, hebben juist een heel groot effect op ons bedrijfsresultaat. Ik vind het geweldig dat we er als bedrijf op deze manier naar kijken, en dat ik hier de ruimte voor krijg. Het laat zien hoe vooruitstrevend Den Engelsen is. We willen graag de beste zijn en onszelf continu verbeteren.”

Toekomstbestendig

Leuk, zo veel ambitie. Maar wat hebben klanten daaraan? “Heel veel!”, veert Rob op. “Ten eerste spelen we in op signalen uit de markt. We stemmen ons dienstenpakket af op de vragen en behoeftes van onze klanten. Dat is precies de reden waarom we zijn gestart met Top Used voor gebruikte bedrijfswagens, en met verhuur. Maar door onze onderzoekende houding zijn we als bedrijf ook een toekomstbestendige partner. We volgen de ontwikkelingen in de markt op de voet en proberen die altijd een stapje vóór te blijven. Als klant weet je dus zeker dat je bij Den Engelsen goed zit.”

Inspiratie

Rob richt zich niet alleen op het dienstenaanbod, maar kijkt ook naar interne processen en de totale klantervaring. “We proberen het anders te doen dan de ‘standaard’. Voor inspiratie kijk ik dan ook het liefst naar andere branches, bijvoorbeeld die van consumentenproducten. Elke klant is immers ook een consument, en dus gewend aan bepaalde servicelevels. Als je bij Coolblue een apparaat bestelt, of bij Domino’s een pizza, kun je elke stap volgen tot aan het moment van levering. Hoe mooi zou het zijn als dat ook voor je nieuwe truck of bedrijfsbus zou kunnen? Natuurlijk kunnen we dat als dealerbedrijf niet alleen realiseren, daar heb je de hele keten voor nodig. Maar het is een voorbeeld van hoe we naar dingen kijken: wat kan er wel?”

Groei

Al met al werkt Rob dus al een heel groot deel van zijn carrière bij Den Engelsen. Verveelt het nog niet? “Absoluut niet”, klinkt het stellig. “We zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid naar vijf vestigingen en inmiddels zo’n 200 medewerkers. Die groei brengt allerlei kansen voort. Als je een nieuwe uitdaging zoekt, vind je die vaak binnen Den Engelsen. Daar ben ik zelf een goed voorbeeld van. Het voelt totaal niet alsof ik al jaren bij hetzelfde bedrijf werk.”

Loyaliteit

Rob is blij met de mogelijkheden die het bedrijf biedt. “Er wordt hier echt gekeken naar potentie en hoe jij je wilt ontwikkelen. Niet alles kan, maar als je iets écht wilt, krijg je daar vaak wel de ruimte voor. Het is ook een kwestie van loyaliteit. Dat moet van twee kanten komen. En natuurlijk moet je het ook waarmaken. Jijzelf, het bedrijf én de klant moet er iets mee opschieten.”

Jaren vooruit

De bedrijfswagenbranche staat allesbehalve stil. Rob kijkt dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst. “We hebben nog zo veel plannen en ideeën. Over vijf jaar is onze dienstverlening waarschijnlijk weer heel anders dan vandaag. Van nature ben ik iemand die steeds nieuwe uitdagingen zoekt, maar bij Den Engelsen kan ik nog jaren vooruit.”

Ook bij ons werken? Bekijk onze vacatures!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief