Klant aan het woord: GK Transporten

Klant aan het woord: GK Transporten

Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan bij diverse grote en middelgrote bedrijven, besloot Gijs Kersten in 2010 zijn droom na te jagen. Een eigen transportbedrijf waarbij klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en uitstekende service voorop staan. GK Transporten uit Leunen werd geboren en is inmiddels al 12 jaar dé oplossing voor ieder transport in Europa. Afgelopen jaar werd nummer acht toegevoegd aan zijn wagenpark: een nieuwe MAN TGX.

Gewaagde sprong
In zijn dienstjaren als vrachtwagenchauffeur liep Gijs regelmatig tegen dingen aan die hij graag anders zou willen zien als hij ooit zijn eigen transportbedrijf zou kunnen runnen. Zijn sterke overtuiging en motivatie om het anders te doen gaven hem kracht om samen met zijn vrouw de sprong te wagen. ‘Ik begon voor mezelf als eigen rijder en heb in het begin mijn eerste vrachtwagen gehuurd. Puur om te kijken of klanten ons zouden vinden en we klanten konden aanhouden. Het inbouwen van een bepaalde financiële zekerheid gaf ons destijds rust’, aldus eigenaar Gijs Kersten.

Bijzondere samenwerking
Nadat GK Transporten één jaar bestond durfde Gijs zijn eerste eigen truck te kopen. Dit werd een MAN TGX en kocht hij in 2012 bij onze vestiging in Venlo. Hoe deze samenwerking tot stand kwam vergeet hij niet snel meer. ‘Een verkoper bij jullie had er lucht van gekregen dat we met een Mercedes bezig waren. De dag voordat we het definitief gingen maken belde hij me op met de vraag of hij er nog een MAN van kon maken. Ik kon zijn fanatisme wel waarderen en gaf hem het voordeel van de twijfel. Diezelfde avond kwam hij nog langs en het is hem nog gelukt ook. Hij ging met een getekend koopcontract onder z’n arm naar huis’.

Reden nieuwe MAN
Afgelopen jaar is de derde MAN TGX bij GK Transporten afgeleverd. De reden hiervoor was vernieuwing. ‘In 2015 kochten we bij jullie een 6x2 trekker en die moest in 2022 gewoon echt vervangen worden. Met bijna 1,1 miljoen op de teller was die helemaal op.’ Volgens Gijs boord MAN met dit nieuwe model sowieso een hele andere markt aan. ‘Het heeft echt enorme stappen gemaakt en spreek nu ook echt de eigen rijder aan. Dat zie je direct terug aan hoe die auto’s nu worden opgebouwd, er zit veel meer op en aan en dat maakt het echt een heel gaaf ding. Onze TGX is echt een wagen die gezien mag worden’.

Chauffeur met vetorecht
Toen de MAN uit 2012 vervangen moest worden, voelde Gijs aan alles dat hij zijn chauffeur bij dit proces wilde betrekken. ‘Al mijn chauffeurs hebben inspraak in de keuze voor een nieuwe vrachtwagen. Je moet ze in deze tijd gewoon wat bieden en ze mee laten denken. Uiteindelijk zijn hun de personen die er de hele dag in moeten rijden dus ik vind het belangrijk dat mijn mensen er blij mee zijn. De desbetreffende chauffeur heeft een demo Volvo, Scania en MAN gereden en uiteindelijk zelf besloten dat het een MAN moest worden. Dat het prijstechnisch prima klopte en we zeer tevreden zijn over de werkplaats waren daarin een hele mooie bijkomstigheid.’

‘De desbetreffende chauffeur heeft een demo Volvo, Scania en MAN gereden en uiteindelijk zelf besloten dat het een MAN moest worden.’

Hulde aan de werkplaats
In totaliteit heeft Gijs vier MAN’s bij Den Engelsen Bedrijfswagens gekocht. ‘Ik zeg altijd de verkoper verkoopt de eerste auto en de werkplaats verkoopt de rest. En in dit geval is dat ook echt zo. Ik ben enorm tevreden over de werkplaats in Venlo. Met die mannen kan ik lezen en schrijven, ze zoeken voor alles een oplossing en zijn daarin heel creatief. Pech en dergelijke wil je natuurlijk liever niet, maar als het gebeurd wil je het zo snel mogelijk opgelost hebben en daar zijn ze heel sterk in vind ik. Dus wat dat betreft speelt de gunfactor ook echt mee’.

Flexibel wagenpark
Een flexibel wagenpark, zo noemt Gijs zijn complete vloot. ‘In totaal hebben we acht wagens rijden, waarvan vijf eigen en drie huur. Ze zijn zo op elkaar afgestemd dat het ons veel mogelijkheden biedt. We willen eigenlijk altijd wat huurmateriaal blijven houden, puur voor de financiële zekerheid. Door situaties als corona of een plotselinge schommeling in chauffeursbezetting kan het er ineens heel anders uit gaan zien. Mocht dit gebeuren is het een kwestie van het huurmateriaal inleveren. Dan heb je niet direct je eigen auto’s stilstaan, dat wil je koste wat kost voorkomen. Die moeten blijven rijden’.

Gewoon rijden
‘Het klinkt niet chique, en zo zit ik ook helemaal niet in elkaar maar de wetenschap dat de jongens uit de werkplaats ieder probleem voor me oplossen, geeft zoveel rust. Die jongens zijn gewoon goud, ze regelen werkelijk alles. Ze denken heel oplossingsgericht, zorgen ervoor dat ik altijd kan blijven rijden, zijn betrouwbaar en komen altijd hun afspraken na. Ook wat betreft onderhoud, ik weet gewoon dat de jongens het écht goed maken en ik niet een aantal dagen later weer op de stoep sta met een defect. Bij andere garages heb ik dat wel eens gehad, en daar is mijn tijd en mijn materiaal gewoon te kostbaar voor. Het moet gewoon rijden, punt’.

‘Die jongens zijn gewoon goud, ze regelen werkelijk alles. Ze denken heel oplossingsgericht, zorgen ervoor dat ik altijd kan blijven rijden, zijn betrouwbaar en komen altijd hun afspraken na.’

Wederzijds vertrouwen als basis
Kijkend naar zichzelf ziet Gijs veel overeenkomsten in de werkwijze en mentaliteit van Den Engelsen. ‘Super klantgericht, altijd op zoek naar oplossingen en altijd doen wat je beloofd. Ik zie daarin veel van mezelf terug. Ook de flexibiliteit is geweldig. Dat kan alleen als er wederzijds vertrouwen is, en die is er zeker. Zo kan ik mijn wagens ook na sluitingstijd ophalen als dat beter uitkomt. Ik krijg dan van de jongens de code van de poort en kan de auto dan ophalen wanneer het mij uitkomt. Dat werkt gewoon heel erg fijn!’

Van Berkel Groep 2
Meld je aan voor onze nieuwsbrief