Klant aan het woord: Loomans Groep

Klant aan het woord: Loomans Groep

Loomans, al decennialang een gevestigde naam in de bouwsector, is actief in verbouwingen, schadeherstel en betonboor en zaagwerkzaamheden. Toine Loomans, derde generatie in het familiebedrijf, vertelt over de groei, de keuzes in het wagenpark en de uitdagingen in de sector.

"Wij streven altijd naar langdurige relaties met partijen die bij ons passen, net als onze klanten. Die continuïteit en stabiliteit vinden we belangrijk," zegt Toine.

Verbouw en onderhoud

"Mijn opa begon ooit met een bouwbedrijf, mijn vader specialiseerde zich verder in verbouw en onderhoud. We bouwen geen nieuwe panden, maar richten ons op bestaande omgevingen. Denk aan winkelverbouwingen voor de A.S. Watson Group met ketens als Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris, maar ook schadeherstel in opdracht van verzekeraars. Dat laatste loopt via vaste partners en zorgt voor een constante stroom aan opdrachten."

De keuze om met verzekeraars samen te werken is bewust. "Schadeherstel is een stabiele markt, los van economische schommelingen. Mensen blijven schades houden, of het nu goed of slecht gaat met de economie. Hierdoor hebben we een continue stroom aan opdrachten, iets wat voor veel bouwbedrijven niet vanzelfsprekend is."

Betonboren en zagen : een aparte tak

Naast bouw en onderhoud heeft Loomans een tweede sterke pijler: betonboren en zagen. "Dat is ooit gestart toen een opzichter bij de Rijksgebouwdienst mijn vader wees op nieuwe technieken uit het westen. Een timmerman binnen ons bedrijf pakte het op en zo groeide het uit tot een hele aparte werkmaatschappij." Het boren en zagen in steen, beton en asfalt komt in uiteenlopende situaties van pas: van doorvoeren voor installateurs tot het inzagen van wegdekken, gevels en sparingen in vloeren. Zeker bij transformaties van bestaande gebouwen komt dit veelvuldig voor.

Kuppens fotografie 6662bcrafter

Voorkeur voor Volkswagen

Het wagenpark van de Loomans Groep is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Lange tijd reden de medewerkers in Mercedes-bussen. Frank van Den Engelsen Bedrijfswagens was al jaren in beeld, met regelmatige telefoontjes en voorstellen, maar het bleef bij contact. "Totdat we gedoe kregen met onze vorige leasemaatschappij," zegt Toine. "Er werden ineens allemaal extra eisen gesteld bij het inleveren en onderhoud van voertuigen, er ontstond wantrouwen. Dat was voor ons het moment om echt te gaan kijken naar een alternatief."

De overstap naar Volkswagen kwam er uiteindelijk via Den Engelsen, inclusief leaseconstructie. "Dat gaf vertrouwen. Ik vond het spannend hoe onze medewerkers erop zouden reageren. Sommige sollicitanten vragen serieus: in wat voor bus ga ik rijden? Maar iedereen heeft het goed opgepakt. Sterker nog: een aantal gaf zelfs terug dat ze nog nooit zo'n fijne bus hebben gehad."

Op de grond van het kantoor staat nog steeds een lijst met een oude foto van het bedrijf, waarop alle ooit nieuwe Sprinters keurig op een rij voor het pand staan. Toine moet lachen: "Vrij kort nadat we de overstap maakten naar Volkswagen, donderde die foto van de muur."

Voorbereid op de toekomst

Hoewel elektrisch rijden de toekomst heeft, ziet Toine nog obstakels. "Voor onze werkzaamheden is het lastig. De actieradius is beperkt en laden op de bouwplaats is vaak geen optie. We volgen de ontwikkelingen op de voet, maar wachten op een oplossing die past bij onze praktijk." Voor nu investeert het bedrijf in duurzaam materieel en rijtrainingen om de CO2-uitstoot te verlagen.

1737978997776

Blijven innoveren

Om ook in de toekomst concurrerend te blijven, investeert Loomans veel in materieel, certificeringen en (bij)scholing. "We willen altijd up-to-date zijn. Niet alleen omdat opdrachtgevers het vragen, maar omdat we het zelf belangrijk vinden om ons werk goed en verantwoord te doen. Denk aan certificeringen zoals ISO 14001, VCA of CO2-footprintregistratie. Dat hoort er tegenwoordig gewoon bij. En dat betekent ook dat je als bedrijf moet blijven ontwikkelen."

Meld je aan voor onze nieuwsbrief