Klant aan het woord: Work And Stay

Klant aan het woord: Work And Stay

“Gasten voelen zich comfortabel in onze bus”

Een thuisgevoel, dat is wat het team van Work and Stay uit Maasbree wil uitstralen naar de buitenlandse arbeidskrachten die ze huisvesten. Hun totale dienstverlening is daarop afgestemd, van communicatie tot service en zelfs het vervoer.

In opdracht van werkgevers in Noord-Limburg verzorgt Work and Stay de huisvesting van buitenlandse arbeidskrachten die tijdelijk in Nederland zijn. Directeur Lottie van Gerven legt uit wat daar allemaal bij komt kijken: “Naast een fijne woonruimte op een campus met allerlei voorzieningen helpen wij onze gasten ook om de weg te vinden naar bijvoorbeeld winkels, instanties en voorzieningen. Zo zorgen we ervoor dat er naast werk voor hen voldoende mogelijkheden zijn voor rust en ontspanning. Mensen die lekker in hun vel zitten, zijn immers beter in staat om hun werk goed te doen. Dat is waar wij voor staan.”

Pendeldienst

De dienstverlening van Work and Stay is volgens Lottie helemaal afgestemd op de doelgroep. “Slechts een deel van onze gasten heeft eigen vervoer. Om te voorkomen dat ze van elkaar afhankelijk worden, of in groepjes te voet op pad gaan, hebben we een pendeldienst in het leven geroepen. Sindsdien rijdt een personenbusje met chauffeur volgens een vaste dienstregeling naar onder andere winkelcentra in de regio.”

De pendeldienst is niet bedoeld als woon-werkverkeer; dat wordt georganiseerd door de werkgevers van de gasten.

Kwaliteit verbeteren

Aanvankelijk verzorgde Work and Stay de ritten met een Volkswagen Transporter diesel uit 2008. “Die bus had er al een heel leven op zitten. We moesten er bovendien een roettax voor betalen. Dat voelt toch als een boete, dus daar wilden we graag vanaf. Bovendien maken we aardig wat kilometers. Omwonenden dachten zelfs dat we een heel wagenpark hadden rondrijden. Voor ons nog een reden om ook op het gebied van vervoer een kwaliteitsverbetering door te voeren.”

Dealerselectie

En zo ging Work and Stay op zoek naar een vervoermiddel dat zowel qua uitstraling als inrichting aansluit op het ‘thuisgevoel’ dat in alles centraal staat. Diverse merken werden in overweging genomen, maar uiteindelijk viel de keuze op een MAN TGE personenbus, en daarmee op Den Engelsen Bedrijfswagens als dealer.

“De MAN is wat robuuster dan de meeste andere personenbussen. Dat sprak onze veelal technisch aangelegde mensen heel erg aan. Het was echt een match. Bovendien is Den Engelsen een heel fijn bedrijf om mee samen te werken. Ze hebben actief met ons meegedacht over onze wensen en samen met ons de vertaalslag gemaakt naar de inrichting van de bus.”

“Het contact met de verkoper van Den Engelsen was heel prettig. We konden elkaar makkelijk bereiken en hij hield ons steeds goed op de hoogte. Soms kwam hij gewoon even langs om iets door te spreken of te verduidelijken. Dat werkte heel fijn.”

Interieur en uiterlijk

Voor de inrichting werd samengewerkt met Tribus uit Utrecht. Samen met Den Engelsen gingen medewerkers van Work and Stay er heen om de mogelijkheden door te spreken. Uiteindelijk werd de bus door hen getransformeerd tot een soort ‘rijdende huiskamer’ met comfortabele stoelen, voldoende zitruimte, een televisiescherm en usb-aansluitingen.

Den Engelsen coördineerde zowel het ombouwen als het ‘wrappen’ en beletteren van de bus in de huisstijl van Work and Stay. Na uitlevering kon de TGE dan ook direct in gebruik worden genomen. “We zijn er ontzettend blij mee en ook onze gasten waren onder de indruk. Ze konden bijna niet geloven dat we deze bus speciaal voor hen hebben aangeschaft.”

Bewust een diesel

Work and Stay kiest nu erg bewust voor een diesel. “Daarin hebben we een bewuste afweging gemaakt”, aldus Lottie. “De actieradius van een elektrisch voertuig is voor ons gebruik gewoon nog niet genoeg. Wel zijn we bewust voor de meest schone optie gegaan door te kiezen voor een nieuwe bus. En hij heeft natuurlijk als voordeel dat we zeker tot 2028 de binnensteden in kunnen.”

Focus op kerntaken

Met kwaliteit en gastvrijheid als pijlers bouwt Work and Stay in alle rust verder aan een goede beeldvorming van haar diensten. “Wij willen ons volledig focussen op onze kerntaken, namelijk het creëren van een thuisgevoel. Daarvoor is het nodig dat onze logistiek optimaal verloopt en daar draagt de MAN TGE zeker aan bij.” Wel heeft de ingebruikname van de bus volgens Lottie voor een onverwacht ‘probleem’ gezorgd: “Ik krijg nu van collega’s steeds de vraag of ze hem mogen lenen.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief