Laatste kans voor SEBA-subsidie?!

Laatste kans voor SEBA-subsidie?!

Dit jaar is er opnieuw geld beschikbaar voor een subsidie die bedrijven helpt bij de aanschaf of lease van elektrische bestelauto's (SEBA). Ondernemers die nadenken over de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto kunnen profiteren van deze regeling, die tot € 5.000 subsidie biedt.
Helaas is de aanmelding voor de SEBA 2024 uitgesteld tot eind maart. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft dit aangekondigd en wijt het uitstel aan recente Tweede Kamerverkiezingen. Hierdoor wordt de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor 2024 later behandeld. Daardoor zal de SEBA waarschijnlijk niet openen vóór eind maart 2024.

Daarnaast is bekendgemaakt dat het subsidiepercentage voor grote bedrijven in 2024 daalt van 10 naar 7 procent van de netto catalogusprijs. Middelgrote en kleine bedrijven behouden respectievelijk 10 en 12 procent subsidie. Deze percentages gelden ook voor voertuigen die worden gekocht via financial lease. Bij operational lease kan de leasemaatschappij de subsidie aanvragen.

Aangezien we verwachten dat 2024 het laatste jaar van de SEBA-regeling is, is het extra belangrijk om niet tot het laatste moment te wachten. Het is sterk aan te raden om snel een afspraak te maken met een bedrijfswagenadviseur. Veel mensen stellen dit gesprek uit tot de laatste kans, die waarschijnlijk dit jaar is, dus het is verstandig om nu actie te ondernemen om deze subsidies niet te missen.

Help mij met een SEBA-Aanvraag!

Hoe is SEBA aan te vragen?

Om SEBA aan te vragen, moet u als ondernemer of non-profitinstelling voldoen aan bepaalde voorwaarden. Belangrijk is dat op het moment van de aanvraag nog geen definitieve koop- of leaseovereenkomst is afgesloten. De overeenkomst moet een bepaling bevatten waarin staat dat deze op een latere datum definitief wordt, mogelijk na een positief besluit op de subsidieaanvraag. Daarnaast mag de bedrijfsauto op het moment van de aanvraag nog niet op uw naam geregistreerd zijn in het RDW-kentekenregister. De bedrijfsauto moet volledig uitstootvrij zijn, aangedreven door een elektromotor, en nieuw zijn, waarbij de data van de koop- of leaseovereenkomst, de levering, en de tenaamstelling op dezelfde datum moeten liggen. Het voldoen aan deze criteria is essentieel voor een succesvolle SEBA-aanvraag.

Het is belangrijk om voorbereidingen te treffen, zoals een initiele koopovereenkomst, voordat de SEBA pot van 2024 wordt vrijgegeven. Daarom raden we aan nu in gesprek te gaan, zodat u meteen uw subsidie-aanvraag kunt doen wanneer deze beschikbaar is.

Bereid je voor op de SEBA-pot van 2024!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief