Klant aan het woord: Raaijmakers Expeditiebedrijf in Sint-Oedenrode

Klant aan het woord: Raaijmakers Expeditiebedrijf in Sint-Oedenrode

Goede opvolging in mensen én MAN-trucks. Bij Raaijmakers Expeditiebedrijf in Sint-Oedenrode is de opvolging goed geregeld. Niet alleen qua bedrijfsvoering maar ook in het wagenpark, dat onder meer uit vijf opeenvolgende modellen MAN-trucks bestaat. Een unicum!

PK

“De opa van mijn vader is dit bedrijf in 1927 begonnen”, vertelt Rick Raaijmakers (29). “Met paard en wagen vervoerde hij onder andere vee en veevoeders. Later is hij overgestapt op meubeltransport. Op dit moment vervoeren we binnen Nederland, België en Duistland – voornamelijk Ruhrgebied – eigenlijk alles wat op een pallet past.”

Afwisseling

Paard en wagen zijn uiteraard allang verruild voor gemotoriseerde voertuigen. Het wagenpark bestaat tegenwoordig voor het grootste deel uit MAN-vrachtwagens. Rick zelf kruipt regelmatig achter het stuur, net als zijn broer Marco. Daarnaast houdt hij zich bezig met planning & onderhoud en het contact met de klanten “Ik weet precies wat er speelt binnen ons bedrijf, maar ben ook graag chauffeur. Juist die combinatie maakt het leuk.”

Generaties

Vader René is momenteel nog directeur van het expeditiebedrijf, maar op termijn zullen de broers het stokje van hem overnemen. Wanneer? Dat weet niemand, aldus Rick. “Hij draagt steeds meer taken aan ons over, maar echt stoppen is nog niet aan de orde.” Dan lachend: “Mijn opa liep hier tot zijn 85e rond, dus wat dat betreft kan hij nog een tijdje mee.”  

MAN

Twee actieve generaties Raaijmakers dus in dit familiebedrijf, maar kijkend naar het wagenpark zijn het er meer. Dat telt maar liefst vijf opeenvolgende modellen MAN-vrachtwagens, samen goed voor 14 jaar transportgeschiedenis. De jongste werd in augustus 2022 geleverd. Door Den Engelsen, uiteraard.

Gevraagd naar de keuze voor MAN hoeft Rick niet lang na te denken: “De trucks zijn degelijk en betrouwbaar. Technisch hebben we er eigenlijk nooit problemen mee, maar ook qua comfort en rijeigenschappen zijn het prima vrachtwagens. Wat mij betreft is het een merk dat zwaar wordt onderschat.”

Meer uitstraling

Dat laatste gaat volgens Rick snel veranderen. Hij ziet een duidelijke ontwikkeling. “Met name de nieuwste MAN-modellen hebben meer uitstraling. Er is duidelijk goed geluisterd naar de wensen van de chauffeur.” En dat is, gezien de huidige arbeidsmarkt, heel belangrijk. “Chauffeurs zijn schaars. We zijn heel blij met onze trouwe medewerkers en ook altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Die stuur je natuurlijk het liefst op pad met een vrachtwagen waar ze trots op kunnen zijn.”

Zelfde manier van werken

Alle huidige en voormalige MAN-vrachtwagens van Raaijmakers komen uit de garage van Den Engelsen en krijgen daar ook hun onderhoud. De relatie tussen beide bedrijven gaat tientallen jaren terug. Die keuze werd ooit gemaakt door Raaijmakers senior, maar Rick kan zich er nog altijd helemaal in vinden. “De lijnen zijn kort bij Den Engelsen. Je hebt snel iemand aan de lijn die snapt wat je nodig hebt en vervolgens komt er ook garen op de klos. Geen gedoe met tickets die moeten worden aangemaakt of dagen wachten op antwoord, maar gewoon: aanpakken en oplossen. Zo werken wij zelf ook, dus dat spreekt ons heel erg aan.”

Vooruit

Wat ook gewaardeerd wordt, is de betrokkenheid die het team van Den Engelsen laat zien. “Er is niet alleen contact als er een vrachtwagen in bestelling staat, maar ook regelmatig tussendoor. Dan bellen ze of komen langs om te horen hoe het gaat en of ze iets voor ons kunnen betekenen. Ze staan altijd open voor vragen of suggesties. Daar merk je aan dat ze vooruit willen. Als klant voelen we ons echt begrepen en gewaardeerd.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief