Klant aan het woord: Royal Class Logistics

Klant aan het woord: Royal Class Logistics

Wat onschuldig begon is uitgegroeid tot een succesvol koeriersbedrijf met 36 bussen. Royal Class Logistics heeft zich in 12 jaar tijd weten te ontplooien tot dé specialist onder de logistieke dienstverleners. Zo bezorgen ze dagelijks talloze pakketten door Noord-Brabant voor DPD, DHL en PostNL. Goede bussen zijn hiervoor essentieel. Dit jaar kochten eigenaren Yasin en Marcos 12 bussen bij Den Engelsen. De eerste vijf werden begin dit jaar al afgeleverd, inmiddels staan de andere zeven ook te schitteren voor hun bedrijfspand.

Carrière switch
Soms lopen dingen anders als dat je op voorhand had uitgestippeld. Zo ook bij Yasin, eigenaar van Royal Class Logistics. Na het afronden van zijn hbo studie was het plan om aan de universiteit verder te gaan studeren, maar dit verliep anders. ‘Ter overbrugging werkte ik tijdelijk in de horeca, waar Marcos mijn leidinggevende was. In die periode heb ik een aanbod gekregen om op zzp basis aan de slag te gaan als koerier. In overleg met Marcos heb ik dit aanbod geaccepteerd en zijn we samen in oktober 2009 dit bedrijf gestart met één bus. Dit liep direct zo goed dat we snel konden uitbreidden, waardoor we de keuze maakten te stoppen in de horeca en ons volledig te focussen op pakketbezorging. Vanaf dat moment is het balletje echt gaan rollen en rijden er 12 jaar later niet één, maar 36 bussen rond’, aldus Yasin.

Jongens van Royal Class
Eigenaren Yasin en Marcos zitten vol ambities. De komende jaren zijn ze enorm gebrand op regionale groei en naamsbekendheid. ‘We willen echt een toonaangevende positie claimen in de koeriersbranche, dat iedereen in onze regio weet dat wij de jongens van Royal Class zijn. Dit willen we doen door voorloper te zijn op het gebied van technische ontwikkelingen, de inzet van elektrische voertuigen en te voorzien in de behoeften van de gemeenten.’ Toch ligt er een hoger doel achter de ambities Royal Class Logistics. ‘Op de lange termijn willen we uitgroeien tot een grootschalig transportbedrijf met zowel rijdende bussen als vrachtwagens, zodat we landelijk kunnen gaan opereren’.

100% inzet
Hoewel de hoge betrouwbaarheid van het merk, is de keuze voor Volkswagen puur gebaseerd op de mensen achter het merk. ‘De koeriersbranche kent veel haken en ogen, met name op het gebied van verzekeren. De aandacht die Den Engelsen geeft aan onze branche is uniek. Ze proberen echt het maximale eruit te halen ten behoeve van de klant en zetten zich hier 100% voor in. Dat heeft er eigenlijk voor gezorgd dat we nu Volkswagen rijden. Als Den Engelsen een ander merk had gevoerd, was het dat geworden. We rijden echt Volkswagen om Den Engelsen, niet andersom’

‘We rijden echt Volkswagen om Den Engelsen, niet andersom’

Dynamische markt
De koeriersbranche kent een dynamische markt met onverwachte pieken. Een maximale inzetbaarheid van de bussen is in deze dan ook cruciaal. ‘Den Engelsen begrijpt onze branche als geen ander en speelt hier perfect op in. Ze begrijpen dat onze bussen zo snel mogelijk weer de weg op moeten en we daar niet lang op kunnen wachten. Die tijd en ruimte hebben we gewoon niet, en dat beseffen ze zich al te goed. Ze kijken hierin echt naar ons als klant, naar onze branche en onze mobiliteitsbehoefte. Mocht er bij ons wat zijn, helpen ze altijd tussendoor. Bij andere dealers moet ik een afspraak maken en kan het best twee weken duren voordat ik terecht kan, er word daar niet gekeken naar de mate van urgentie. Dat verschil is echt groot’.

One of a kind
Royal Class voelt zich begrepen en gezien, iets wat voor eigenaren Yasin en Marcos de basis is voor een langdurige samenwerking. ‘Zoals jullie naar onze branche toewerken is gewoon uitzonderlijk. Dat krijg ik niet gauw meer. Of ik nu de volgende keer weer voor Volkswagen ga of toch voor een ander merk kies, is afhankelijk van de prijs en moment van leveren. Wel kan ik zeggen dat ik mijn bussen altijd door Den Engelsen zal laten onderhouden. Jullie mentaliteit en omgang met de klant krijg ik gewoon nergens meer, en dan heb ik het met name om de enorme inzet van Frank van de Wiel en de kwaliteit van de werkplaats en werkplaatsreceptie. Daar kan in mijn ogen niemand tegenop. Laat ik het anders zeggen: op dat gebied kunnen diverse dealers nog heel veel van jullie leren!’

‘Zoals jullie naar onze branche toewerken is gewoon uitzonderlijk. Dat krijg ik niet gauw meer’

Royal Class Logistics
Meld je aan voor onze nieuwsbrief