Van Assouw Meubeltransport vertrouwt al 8 jaar blindelings op hun Volkswagen Crafter

Van Assouw Meubeltransport vertrouwt al 8 jaar blindelings op hun Volkswagen Crafter

Van Assouw Meubeltransport uit Oirschot is sinds 1895 een begrip in de transportwereld. Het transportbedrijf gespecialiseerd in meubeldistributie kocht in 1929 hun eerste bedrijfswagen. Vanaf dat moment is het wagenpark flink geëvolueerd. Hoewel de vloot voornamelijk bestaat uit zware trucks, gebruiken ze voor spoedtransporten twee Volkswagen Crafters uit 2021 en 2014. Normaliter worden alle auto’s na maximaal 8 jaar ingeruild, maar dat geldt niet voor de inmiddels ruim 8 jaar oude Crafter. Met maar liefst 350.000 kilometer op de teller rijdt hij nog altijd als een zonnetje.

Oudste klant
Van Assouw meubeltransport behoort inmiddels ook tot het meubilair van Den Engelsen. ‘We zijn denk ik de oudste klant die Den Engelsen in zijn bestand heeft zitten. Bij iedere overname zijn we netjes mee overgegaan. Van Gebroeders Vullings, naar MAN Eindhoven totdat het uiteindelijk Den Engelsen Bedrijfswagens werd. En daar heb ik absoluut geen spijt van', aldus eigenaar Noud van Assouw. Ook het transportbedrijf zelf heeft sinds de oprichting een hele transformatie doorstaan. ‘Mijn broer Ad en ik zijn nu de vierde generatie die aan het bewind zijn. Voorheen hebben we eigenlijk alles getransporteerd, van vee tot stukgoed. In de jaren 80 hebben we ons gespecialiseerd in het vervoeren van meubelen en hebben we afscheid genomen van al het andere’.

Tevredenheid en loyaliteit
De Volkswagen Crafters zijn niet de enige voertuigen die eigenaar Noud van Assouw bij Den Engelsen laat onderhouden. ‘We hebben ook een stuk of acht MAN’s bij jullie in onderhoud. Daarnaast hebben we ook al het getrokken materieel bij jullie in onderhoud, dus de aanhangers en opleggers en dergelijke’. Tevredenheid en loyaliteit zijn daarin de toverwoorden. ‘De ervaring die ik met jullie heb is gewoon goed. En dan ga je niet lopen, tenminste, wij niet’.

‘De ervaring die ik met jullie heb is gewoon goed. En dan ga je niet lopen, tenminste, wij niet’

Wagenpark in topconditie
De maximumleeftijd van de vloot ligt op acht jaar. ‘We hebben nieuwe wagens lopen van nul tot vijf jaar, maar hebben ook nog een aantal wagens rijden die ouder zijn dan vijf jaar met een maximum leeftijd van acht jaar. Zodra ze die leeftijd hebben bereikt is het meestal tijd om ze in te ruilen’. Toch blijkt dit voor de Crafter uit 2014 anders te liggen. ‘Die is echt nog in topconditie. Hij wordt perfect onderhouden door Den Engelsen en is hierdoor gewoon nog technisch 100% in orde. Dus die doe ik voorlopig echt nog niet weg!’

Snel schakelen
Kijkend naar de onderlinge samenwerking, is Noud een tevreden man. ‘Die verloopt goed, daar heb ik echt totaal geen klagen over. Als ik een keer iets heb, dan hoef ik maar te bellen en het word geregeld. Alles wordt altijd netjes en vakkundig gerepareerd en ze schakelen snel. Onderhoudsafspraken kunnen altijd op korte termijn worden ingepland, en bij spoedreparaties kan ik vaak dezelfde dag nog terecht. Afspraken worden altijd nageleefd, en dat vind ik heel belangrijk’.

Personeel maakt het verschil
Noud en zijn broer Ad zijn inmiddels een bekend gezicht op de vestiging in Eindhoven, en daar zijn meerdere redenen voor. Toch zijn het voor hem de mensen die het verschil maken. ‘Ik vind het personeel wat bij jullie rondloopt echt goed. Iedereen is vriendelijk en denken echt met je mee. Daarnaast worden we ook altijd gezien als klant, daarmee bedoel ik dat ze altijd de tijd nemen om een praatje met ons te maken. We hoeven maar binnen te lopen en het wordt allemaal netjes geregeld’.

Puur op kwaliteit
De keuze voor Volkswagen is puur gemaakt op kwaliteit. ‘Ik vind ze er kwalitatief gewoon bovenuit steken. Het is in mijn ogen gewoon het betrouwbaarste merk in de lichte bedrijfswagens. Ze rijden geweldig, zijn relatief zuinig en zien er ook nog eens heel professioneel uit. Daarnaast paste de Crafter ook nog perfect bij onze vervoerswens’. Maar niet alleen het merk of de wagen zelf zijn gemaakt op kwaliteit, dit was voor Noud en zijn broer Ad ook de reden om voor Den Engelsen te kiezen. ‘Ik wil niet alleen op de wagens, maar ook op de garage kunnen vertrouwen. Hun zorgen er tenslotte voor dat ik mijn werknemers iedere dag met een gerust hart de weg op kan sturen. Het is super fijn dat ik zo op mijn wagens kan vertrouwen. Dus wat dat betreft zou ik den Engelsen aan iedereen willen aanbevelen’.

‘Ik wil niet alleen op de wagens, maar ook op de garage kunnen vertrouwen. En dat zit bij Den Engelsen helemaal goed’

Betrouwbaarheid
Noud en zijn broer Ad hebben betrouwbaarheid hoog in het vaandel. ‘Aan het einde van de streep is de betrouwbaarheid van het voertuig het belangrijkste van allemaal. Zodra een auto het niet doet, kunnen wij ons werk niet uitvoeren en dus beloftes niet nakomen. Dus mocht de betrouwbaarheid bij één van de voertuigen in het geding komen, is dat een reden om te gaan vervangen. Den Engelsen speelt hierin ook echt een cruciale rol, want hun zorgen er tot nu toe voor dat al onze die wagens altijd in goede staat blijven rijden’.

Van Assouw
Meld je aan voor onze nieuwsbrief