10 nieuwe VW Crafters voor VGL Logistics B.V.

10 nieuwe VW Crafters voor VGL Logistics B.V.

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar leverde Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven acht nieuwe VW Crafters af aan VGL Logistics Bladel. De acht gesloten bestelwagens maken deel uit van een order van tien, die allemaal worden ingezet in de fijnmazige pakketdistributie, waarin VGL is gespecialiseerd. Eigenaar Pieter van Gompel van VGL noemt de prijs/kwaliteitverhouding, het brandstofverbruik en de betrouwbaarheid als belangrijkste argumenten om al jaren voor VW te kiezen. Plus de flexibiliteit en klantgerichtheid van Den Engelsen Bedrijfswagens.

“Pakketdistributie is een bijzonder uitdagende bedrijfstak. Met 150 en meer adressen per auto per dag, wordt er veel gevraagd van de chauffeur en van zijn bestelbus. Als bedrijf geven wij daarom veel persoonlijke aandacht aan onze 70 medewerkers, die op hun beurt weer aandacht voor de klant moeten hebben. En niet in de laatste plaats ook voor de veiligheid in het verkeer.” Aldus Van Gompel, die met zo’n vijftig bestelwagens dagelijks onderweg is voor onder meer Post.nl, voor Packs en voor de leveringen van potonline.nl, de eigen webwinkel van Van Gompel, gespecialiseerd in levering van Capi bloembakken en -potten door heel het land. “150 tot 180 adressen per dag, betekent een enorme beproeving voor deuren, aandrijflijn en stuurinrichting. Bovendien kunnen we in ons strak geplande werk geen ongeplande stilstand hebben”, verklaart Van Gompel waarom hij al meer dan 12 jaar voor Volkswagen bedrijfswagens kiest. De vloot van momenteel zo’n 50 bestelauto’s bestaat voor het grootste deel uit VW Crafters, enkele Transporters en een aantal Caddy’s voor het bezorgen van briefpost in het buitengebied.

Op weg naar elektrisch
De eerste levering van 2023 aan VGL bestaat voor 100% uit Crafters, voorzien van een 75 kW dieselmotor en een handgeschakelde 6-bak. De forse L4/H3 bussen hebben een laadvolume van ruim 14 kuub en zijn door de dealer voorzien van binnenbetimmering, opklapbare schappen, LED-laadruimteverlichting en een grote splipvrije opstap. Behalve royale spiegels en parkeersensoren rondom, hebben de Crafters ook een camera achterop. Onmisbaar in dit werk. De chauffeur heeft verder een comfortabele werkplek met een makkelijke instap, een ruim instelbare stoel, een duidelijke display met navigatie en DAB, plus een goed zicht dankzij het grote raamoppervlak.
Hoewel de dieselmotor vooralsnog de meest voor de hand liggende krachtbron is voor de pakketdistributie, heeft VGL Logistics inmiddels ook de eerste Volkswagen ID.Buzz Cargo besteld. “Ook wij zien de noodzaak om op termijn emissievrij te bezorgen. En niet alleen omdat onze opdrachtgevers dat eisen. Maar voor de komende jaren zien wij de diesels nog niet direct verdwijnen. Die zijn bovendien zuinig, economisch en heel wat schoner dan een jaar of wat geleden.” Aldus Pieter van Gompel, die zowel voor zijn diesels als voor de elektrische bedrijfswagens volledig op Den Engelsen vertrouwt.

“Altijd vooruit”
Bij Den Engelsen Bedrijfswagens staat de ondernemer altijd voorop. “Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk een bedrijfswagen voor onze klanten is en doen er alles aan om te zorgen dat de klant altijd vooruit kan. Of er nu één auto of een hele vloot aan ons wordt toevertrouwd. Wie bij ons een bedrijfswagen koopt of laat onderhouden, krijgt onze betrokkenheid en deskundigheid er standaard bij.” Aldus accountmanager Paul de Bresser, die VGL al jaren tot zijn vaste klanten mag rekenen. “Als familiebedrijf voelen wij ons sterk betrokken bij onze klanten. Wij investeren in persoonlijk contact om te begrijpen wat een ondernemer nodig heeft, zodat we onze dienstverlening daarop kunnen afstemmen”, benadrukt Paul, om er aan toe te voegen dat aan de nieuwe huisstijl van Den Engelsen niet voor niets een gestileerd familiewapen is toegevoegd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief