Gezond en mobiel wagenpark essentieel voor WDK Logistics

Gezond en mobiel wagenpark essentieel voor WDK Logistics

WDK Logistics ‘the green wave in logistics’ biedt duurzame transportoplossingen van first mile tot afleverlocatie. Hun motto ‘gaat niet, bestaat niet’ verklapt het stiekem al: ter land, ter zee of in de lucht, ieder pakket vind zijn eindbestemming. Naast de hoofdvestiging in Barendrecht, starten ze op 1 januari 2018 een tweede vestiging in Panningen. Op deze locatie ligt de focus enkel op pakketvervoer voor UPS. Om ervoor te zorgen dat alle goederen op afgesproken plaats en tijd worden afgeleverd, is een gezond en mobiel wagenpark essentieel. Die verantwoordelijkheid ligt vanaf het begin bij Den Engelsen Bedrijfswagens, naar grote tevredenheid van WDK Logistics.

Direct verkocht
Tijdens het opzetten van de vestiging in Panningen was de rugzak aan ervaringen en een betrouwbaar netwerk vanuit Barendrecht een aangename factor. Het hielp enorm bij het vinden van een geschikte partner voor het onderhouden van hun wagenpark. ‘Ik zocht een partner die de mobiliteit van die bussen begreep. Het is voor ons enorm belangrijk dat die bussen continu blijven rijden. Via mijn baas en onze bedrijfswagenpartner in Barendrecht werd ik geattendeerd op Den Engelsen Bedrijfswagens. Bij het eerste gesprek werd meteen duidelijk dat die mannen dit belang echt begrepen en was ik direct verkocht’, aldus wagenparkbeheerder Martijn van de Warreburg.

Fantastisch werken
Het wagenpark in Panningen telt inmiddels 19 voertuigen in verschillende merken, modellen en leeftijden. Afgezien van de vrachtwagens, hebben de Volkswagen Transporters de meeste jaren op de teller. De leeftijd van deze bussen ligt tussen de 6 en 8 jaar oud. Ondanks de variëteit in merken, kiest Martijn ervoor om het complete wagenpark onder te brengen bij Den Engelsen. ‘De service en kwaliteit bij Den Engelsen is gewoon echt uitmuntend. De communicatie loopt goed, ze zijn enorm flexibel, komen altijd hun afspraken na en denken voortdurend in oplossingen. We worden ontzettend snel geholpen en bij ongeplande stilstand zetten ze alle zeilen bij om ons zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Dat is in onze business echt ontzettend belangrijk. Het is gewoon fantastisch werken met die mannen’.

Totaalplaatje
Door zijn werk als wagenparkbeheerder heeft Martijn al met verschillende garages samengewerkt. Toch heeft hij de manier van werken bij Den Engelsen nog nooit eerder ergens meegemaakt. ‘Wanneer je puur en alleen de service vergelijkt, daarin zit al zo veel verschil. Ik hoef maar te bellen met Nick, Ruud of Dennis en ze staan direct voor me klaar. En niet alleen voor mij, maar voor alle jongens op de vestiging. Ze komen de bussen bij ons ophalen en brengen ze ook weer terug, zorgen altijd voor vervangend vervoer zodat we kunnen blijven rijden. Gewoon het totaalplaatje, alles klopt. Het gemak wat we ervaren als klant is enorm, we hoeven zelf eigenlijk niks meer te doen. Ja, die manier van werken is gewoon ongekend!’

'Het gemak wat we ervaren als klant is enorm, we hoeven zelf eigenlijk niks meer te doen. Ja, die manier van werken is gewoon ongekend!’

Snel schakelen
Het kan altijd voorkomen dat er onverwacht iets kapot gaat aan een van de wagens. De korte lijnen en het snelle schakelen hierin is voor Martijn absoluut een pluspunt. ‘Er word bij pech altijd heel snel gehandeld. Gisteren bijvoorbeeld had iemand zijn achterlicht kapot gereden. Hij belt met Den Engelsen en nog geen uur later reed hij weer rond met een gerepareerd achterlicht. Zulke dingen zijn gewoon super, precies de service die we nodig hebben. Den Engelsen is voor ons echt een partij waar wij als organisatie volledig op kunnen bouwen, en die gedachte is echt enorm geruststellend’. Op de vraag of hij over 5 jaar nog steeds zijn wagenpark door ons laat onderhouden, hoeft hij niet lang na te denken. ‘Wat mij betreft wel. Zeker nu we het wagenpark aan het verjongen zijn, met dat nieuwe spul ga ik sowieso nergens anders naartoe als naar Den Engelsen. Dat is één ding wat zeker is’.

Hoogste score
Martijn hoeft geen seconde na te denken of hij Den Engelsen zou aanbevelen aan anderen. ‘Ja meteen!’ luidt dan ook zijn antwoord. Wanneer we hem vragen naar de geleverde service en kwaliteit, ontvangen we niets dan complimenten. ‘Als ik me met een cijfer uit mag drukken, dan geef ik ze echt een 10. Ik ben nu misschien verwend, maar ik zou echt geen andere garage meer willen. Ik heb alleen maar goede ervaringen met Den Engelsen en ben meer dan tevreden’.

‘Als ik me met een cijfer uit mag drukken, dan geef ik ze echt een 10’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief