MAN TGX met Hydrodrive voor Van Berkel Groep

MAN TGX met Hydrodrive voor Van Berkel Groep

De Van Berkel Groep heeft het wagenpark onlangs uitgebreid met een nieuwe MAN TGX bakwagencombi, voorzien van de GM-cabine, een automaat en waarvan de vooras is uitgerust met Hydrodrive-aandrijving. MAN levert deze Hydrodrive-uitvoering af-fabriek en is daarmee uniek.

De Van Berkel Groep heeft locaties in Veghel, Sint-Oedenrode, Eindhoven, Veldhoven, Uden, Oss, Cuijk en Etten-Leur. Het bedrijf met in totaal 250 medewerkers bestaat uit meerdere bedrijfsonderdelen. Van Berkel Bouwstoffen & Transport produceert secundaire bouwgrondstoffen en granulaten op basis van bouwreststoffen en is gespecialiseerd in bulklogistiek. Van Berkel Biomassa & Bodemproducten creëert en produceert biomassa en bodemverbeteraars op basis van organische reststromen en is actief op het gebied van bioraffinage. Van Berkel Logistics organiseert de multimodale logistiek voor containers, bulk en reststoffen van en naar de regio Oost-Brabant. Van Berkel Landschap & Infra beheert natuurgebieden en helpt mee om die gebieden toegankelijk te houden. 

De nieuwe MAN met hydrodrive rijdt voor Van Berkel Biomassa & Bodemproducten. “De chauffeur is dagelijks in Brabant onderweg en pakt met een kraan allerhande ladingen op die klaar liggen. Denk aan snoeihout, bermgras, slootmaaisel en herfstbladeren.” Van Berkel beschrijft hoe de chauffeur met de laadkraan eerst de aanhangwagen vollaadt. “Op de kraan kan hij zien hoe hij zit met de aslasten. Is de aanhanger aan het gewicht, dan gaat de rest in de motorwagen.” 

Hydrodrive
Dankzij de hydraulisch aangedreven vooras wordt de 6x2 motorwagen als dat nodig is een 6x4. De hydraulische aandrijving heeft als voordeel dat het eigen gewicht laag blijft, aangezien er geen zware aangedreven vooras met een differentieel aanwezig is. Bijkomend voordeel is dat de hoogte van de truck gelijk is aan de standaard MAN TGX. De aandrijving is eenvoudig inschakelbaar en werkt tot ongeveer 30 kilometer per uur. Daar boven wordt de hydraulische aandrijving automatisch uitgeschakeld.

Drie broers, één neef
De huidige directie van Van Berkel Groep bestaat uit drie broers en een neef: Jan, Hein, Patrick en Tonio van Berkel. Ze namen het bedrijf in 1998 over van hun vaders. Toekomstbestendigheid is altijd een belangrijke pijler geweest en dat heeft geleid tot de nodige groei in de afgelopen jaren. Zo werd begin dit jaar een nieuwe, ruime hoofdvestiging betrokken aan de Veghelse Doornhoek. Daar bevindt zich een ruime werkplaats voor onderhoud en reparatie van het uitgebreide materieelpark. “We staan in nauw contact met de werkplaats van Den Engelsen. Ze denken met ons mee en bewijzen keer op keer dat samenwerken met hen een goede keuze is.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief